En İyi Döşemelik Kumaş Nasıl Seçilir?

En iyi döşemelik kumaşı seçmek hem sanat hem de bilimdir. Kumaşlarda şık bir görünüm ve uzun ömürlü bir kalite elde etmek istiyorsanız, bu tüyolara kulak verin. Bu yazımızda döşemeniz için bir kumaş seçerken göz önünde bulundurmanız gereken temel faktörleri ele alıyoruz. Bu faktörlerden ilki, siz ve yaşam tarzınız; ikincisi, döşenecek mobilyanın boyutu, şekli ve tarzıdır ve üçüncüsü, kumaşın kendisinin nitelikleriyle ilgilidir.

Döşemelik Kumaşı Yaşam Tarzınıza Göre Seçin

İhtiyaçlarınız için en iyi döşemelik kumaşı bulmanın ilk adımı, döşemeyi hiç düşünmemektir. Bunun yerine nasıl yaşadığınızı düşünün. Yemek yapmayı sever misiniz, evcil hayvan besliyor musunuz, sigara içer misiniz, sakar olduğunuzu düşünüyor musunuz? Doğal kumaşlar özellikle kokuları yakalamada iyidir, bu nedenle yukarıdakilerden seçeneklerden herhangi birine uyuyorsanız sizin için en iyi döşemelik kumaş seçimi sentetik bir karışım olabilir. Bununla birlikte, bunun sınırlayıcı olması gerekmez; daha doğal, organik bir tarzı tercih ediyorsanız, sahte süet gibi usta taklitleri tercih edebilirsiniz.

Çocuklu Aileler için Döşemelik Kumaş Seçimi

Çocuklarınız varsa, kanepeye tırmanma gibi olasılıklarının olup olmadığını düşünün. Öyleyse, daha dayanıklı ve leke tutmayan veya çıkarılabilir astarlı bir kumaş ihtiyaçlarınızı daha etkin bir şekilde karşılayabilir. Kediler ve köpekler patilerini kolayca yüzeylere geçirebildikleri için gevşek bir dokuma ile hazırlanan kumaşlardan uzak durmanızı öneririz. Ayrıca, daha uzun tüylü, dokulu ve doğal karışımlı döşemelik kumaş türlerinin sentetik olanlardan daha fazla kiri ve evcil hayvan tüylerini yakalama eğiliminde olduğunu unutmayın. Deri, dayanıklı olduğu ve dört ayaklı arkadaşınızın patilerine takılmayacağı için evcil hayvan sahipleri için iyi bir seçenek olabilir. Leke direnci için güçlendirilmiş keten ve pamuk da tercih edebileceğiniz diğer seçenekler arasındadır.

Alerjik Reaksiyonu Olanlar Dikkat

Döşemelik kumaş seçiminde alerjileri de hesaba katmayı unutmayın. Kabarık kumaşlar, daha uzun iplikler ve doğal karışımlar tozu ve evcil hayvan tüylerini hapseder. Bu nedenle, alerji hastalarına iyi hizmet etmezler ve daha fazla temizlik ve bakıma ihtiyaç duyarlar. Siz veya ailenizden herhangi biri alerji veya astım hastasıysa, sizin için en iyi döşemelik kumaş kısa tüylü, pürüzsüz, sentetik kumaş veya bir tür suni deri olabilir.

Döşemelik Kumaşlarımız için tıklayınız…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*