Mobilyaya Göre Perde Seçimi Nasıl Olmalı?

motorlu perde ankara
motorlu perde ankara

İç mekanların en önemli aksesuarları arasında bulunan perdelerin seçimi yaşam alanlarının görüntüsünü bir anda değiştirebilir. Onlarca seçenek arasından seçim yaparak iç mekanların havasını bir anda değiştirebileceğiniz perdeler, iç mekanların dekorasyonunu eksik olarak oluşturmanız için ihtiyacınız olan tüm donatıları bir arada sunar. Tarz, tasarım, doku ve renk gibi seçenekleri tercih ederken son derece dikkatli olmanız gereken perdeleri tercih ederken ortamda bulunan mobilyaları göz ardı etmemelisiniz.

Koltuklar ve Perdeler Birlikte Seçilmeli

Evlenenler veya evini yenileyenler koltuk ve perde seçimini bir arada yapmalıdır. Çok renkli koltuklarda, koltuğun içinden seçilen renkleri perdelerde kullanmanız ortamda bütünlük oluşturmanıza yardımcı olur. Desenli koltukların bulunduğu alanlarda perde seçiminde bulunurken koltuk üzerindeki desenlerin tarzını ön planda tutmalı, perde deseninde de benzer bir stili tercih etmelisiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken şey; koltuk ve perdeyi desenli seçmeniz durumunda ortamdaki diğer alanları olabildiğince sade tutmak olacaktır.

Stil Tamamlayıcı Perde Seçenekleri

Perdelerinizin ortamın geri kalan öğeleriyle uyumlu olması son derece önemlidir. Örneğin; modern tarzda dizayn edilen bir iç mekanda tercihiniz jaluzi veya stor perdelerden yana olmalıdır. Romantik dokunuşlara sahip bir iç mekan tasarlıyorsanız duvarın iki kenarına tutturulmuş fon perdeler sizin için en iyi seçimlerden biri olacaktır. Romantik mekanlarda kullanılan fon perdeleri ortamın dokusuna uygun olarak halat ya da kanca ile sabitlemek ortamdaki estetiği pekiştirecektir. Perde seçiminde ortamda elde etmek istediğiniz tarzı, genel renk seçimini ve mobilyaları mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Ortamdaki dengeyi yakalamak her şeyden önemlidir. Dekorasyondaki dengenin tam anlamıyla sağlanabilmesi için aynı tonlarda seçtiğiniz parçaları yükseltecek zıt renklere de yer vermelisiniz. Bu sayede avangard, modern, elektik, rüstik veya romantik; tercihiniz hangisi olursa olsun gözünüze hitap eden bir ortama kavuşmuş olacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*