Perde Beyazlatma Yöntemleri

Perde Beyazlatma Yöntemleri

Evin en güzel aksesuarları arasında olan perdeler, bir evin giysisi gibidir. Farklı model ve tarzlara sahip olan birbirinden güzel perdeler hem mekanların daha şık görünmesine yardımcı olur hem de mekan içinin güneşin zararlı etkilerinden korunmasına yardımcı olur. Ev içindeki eşyaların güneş ışığına direkt olarak maruz kalarak solmasını engelleyen perdelerin temiz olmasını herkes ister. İster iş yerlerinde isterseniz de evlerinizde bulunan perdeler için uygulayabileceğiniz basit yöntemler çok verimli sonuçlar almanıza yardımcı olabilir. Çayyolu köyü perdeci ve diğer satış noktalarından alabileceğiniz perdeler hava kirliliğinden sigara dumanına kadar birçok dış etkene maruz kaldığı için deforme olur ve sararır. Perdelerin yıpranmasını geciktirmek ve ilk günkü gibi temiz kalmasını sağlamak içinse evinizde bulunan ürünlerde temizlik işlemini başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Perdelerin Çok Sıcak Suda Yıkanmaması Gerekir

Özellikle tül perdelerinizi çok sıcak suda yıkamamalısınız. Ütü gerektirmeyen ve kırışmayan özellikteki yeni nesil perdeler, çok kolay bir şekilde çamaşır makinesinde yıkanabiliyor. Çayyolu köyü perdeci ve diğer satış merkezlerinden aldığınız perdeleri 30-40 derece civarındaki sıcaklıkta yıkamalısınız. Yıkama kadar sıktırmanın da önemli olduğunu unutmamalı ve perdelerinizi 400 devirden daha yüksek orandaki devirde sıktırmalısınız. Yıkanan perdenizi yıkama işlemi biter bitmez makineden çıkararak ütüleyip asmanız gereklidir.

Perdelerin Daha Beyaz Olması için Toz Şeker Yöntemi

Ev hanımlarının sıklıkla yaptığı toz şeker ile beyazlatma işlemi oldukça başarılıdır. Perdelerin ilk günkü gibi temiz ve pak bir görünüm elde etmesi için Çayyolu köyü perdeci ve diğer perde merkezlerinden satın aldığınız ürünlerin daha beyaz görünmesi için çamaşır deterjanı koyduğunuz bölüme iki yemek kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz. Dilerseniz makinenin içine de birkaç adet küp şeker atabilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken; aynı anda hem makinenin deterjan gözüne hem de çamaşır yıkanılan alana aynı anda şeker atmamanızdır.

Her Derde Deva Karbonat, Perde Beyazlatmada da İşe Yarıyor

Çamaşır makinenizin deterjan gözüne koyacağınız iki yemek kaşığı karbonat ile perdelerinizin makineden bembeyaz çıkmasını sağlayabilirsiniz. Evinde karbonatı bulunmayanlar kabartma tozuyla da beyazlatma işlemini gerçekleştirebilir. Ev hanımları arasında oldukça popüler olan bir diğer yöntem ise bulaşık makinesi deterjanıdır. Perdeleri yıkama esnasında, yıkama bölümüne koyacağınız bir adet çamaşır makinesi deterjan tableti ile tertemiz perdelere sahip olmak artık çok kolay. Geleneksel yöntemler arasında bulunan sirke ve sodayı da perdelerinizi temizlemek için kullanabileceğinizi unutmayın. Ev tipi geleneksel yöntemlerle minimum kimyasal kullanmadan maksimum sonuçlar elde edebilirsiniz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*