Mutfaklar İçin Tercih Edilebilecek Perdeler

drape tül perdeler

Mutfaklar, evin en çok vakit geçirilen bölümleridir. Bu alanlarda tercih edilecek perdelerin estetik olduğu kadar işlevsel olmasına da özen gösterilmesi gereklidir. Her gün farklı yemeklerin piştiği mutfaklarda oluşan koku ve gibi partiküller perdelere yapışabilir. Bu nedenle tercih edilecek perdenin antibakteriyel kumaşlarla dokunması önemlidir. Bu alanlarda çift sistem tül stor perde, zebra perde ve tül perde gibi seçenekleri tercih edebilirsiniz. Her bir perdenin kendine has özellikleri vardır. Bunlar arasında tercihte bulunmadan önce her birinin artılarını ve eksilerini ölçmelisiniz.

Zebra Perdelerin Mutfaklarda Kullanımı

Mutfaklarında modern ve işlevsel bir görünüm elde etmek isteyenler zebra storları tercih eder. Pratik yapısı ve kolay temizlenebilme özelliği sayesinde ev hanımlarının öncelikli tercihi olan zebra storlar, istenildiğinde güneşlik istenildiğinde ise tül perde görevi gördüğünden kullanıcısı için ek bir maliyete neden olmaz. Renk ve desen seçiminde onlarca seçeneğe sahip olan perdeler, asansörlü yapıları sayesinde rüzgar sebebiyle uçuşmaz; bu özelliği ile de ocak ile temas riski bulunmaz. Mutfaklarda tercih edilen bir başka perde türü ise çift sistemli tül ve stor perdelerdir. Tül ve storun bir arada kullanıldığı bu modeller, görsel açıdan daha estetik bir izlenim oluşturur. Tüllerin üzerine dijital baskının da yapılabilmesi, bu tür perdeler olan rağbeti arttırır. İster isminizin baş harfini isterseniz de hayal gücünüzün sınırları içerisinde bastırmak istediğiniz diğer öğelerle mutfaklarınızda benzersiz bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Mutfaklarda Tül Perde Kullanımı

Mutfaklarda tercih edilen tül perdeler, ışık geçirgenliğine neden olacağı için arka bölümünde güneşlik veya stor perdelerin tercih edilmesi gereklidir. Stor perdeye göre daha hızlı kirlenme ihtimali bulunan tül perdeler mutfaklarında romantik bir hava yakalamak isteyenler tarafından tercih edilir. Mutfak penceresi küçük olan kişiler için tül perde kullanımı önerilmez. Alanlarda derinlik yaratmak isteyenler için zebra stor perdelerin kullanımı daha avantajlı olacaktır. Mutfak penceresi kapı ile birleşen veya duvardan duvara cam ile kaplı olan alanlar içinse tül perdeler şık bir görüntü elde edilmesine yardımcı olacaktır. Mutfak perdesi için tercihte bulunurken seçiminizi mutfağın ve pencerenin büyüklüğüne göre yapmayı unutmayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*